Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Eenden en andere watervogels zitten graag op vrije aanlegsteigers en vingerpieren aangezien ze een goed overzicht willen hebben met het oog op gevaar. Daarom lopen eenden bijna nooit op aanlegsteigers tussen de boten. De watervogels willen ook niet ergens “in” zitten waar ze niet vrij makkelijk weg kunnen. De “eendenwering” creëert een zelfde soort belemmering.

 

De watervogels voelen zich niet op hun gemak als ze het koord zien en vertrekken vrijwel gelijk als ze toevallig op de steiger lopen, er op willen landen of als ze vanaf het water op de steiger willen springen. Door de belemmering van het koord ondernemen ze vrijwel geen poging meer. 
Bij hardleerse watervogels wordt er tijdelijk wel eens een klein stukje aluminium folie om het koord tussen de scepters geplaatst, echter is dit zelden nodig. Wel is belangrijk dat het koord redelijk gespannen blijft.

In het elastisch koord wat er wordt toegepast zit een fluoriserende groene lijn geweven waardoor de lijn redelijk goed waarneembaar blijft in de avond.  

Dealers gevraagd!

Bent u als bedrijf geïnteresseerd om de eendenwering in uw assortiment op te nemen, neem dan bij voorkeur contact met ons op via ons contactformulier of stuur een email. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

Overtuigd? Neem dan contact met ons op

p/a Veersedijk 83
3341 LL H.I. Ambacht

+31 (0)85 0607500

info@dockparts.nl

Eendenwering.nl is onderdeel van DockParts